Intel perustaa videovuokraamon uusien prosessoreiden myötä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Intel perustaa videovuokraamon uusien prosessoreiden myötä
Intel on vahvistanut, että yhtiö aikoo avata video- ja elokuvasisältöä verkon yli tarjoavan palvelun. Insider-niminen suoratoistopalvelu on tarkoitus avata jo vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja 1080p-laatuista videosisältöäkin on luvassa useilta suurilta studioilta. Täysin selvää ei kuitenkaan ole avaako Intel oman sivustonsa Insider-sisällöille vai onko tarkoituksena myöntää yhteensopivuudesta kertovia sertifikaatteja muille palveluille.

Uuden aluevaltauksen mahdollistaa Sandy Brige -prosessoreihin sisäänrakennettu tuki videosisältöjen kopiosuojaukselle. Yksi elokuvayhtiöiden HD-videon streaming-intoa hillinnyt tekijä on ollut epävarmuus vuokratun sisällön kopiosuojauksesta. Intelin prosessoritasolle rakennettu kopiosuojausmekanismi ratkaisee ongelman tavalla, joka on luultavasti vaikeampi kiertää perinteisiin ohjelmistopohjaisiin ratkaisuihin verrattuna.

Insider-tarjonnan sisältöä voi tulevaisuudessa katsella myös muualta kuin tietokoneen ruudulta, kun Sandy Bridge tuo mukanaan päivitetyn version Intelin WiDi-tekniikasta. WiDi 2.0 tukee 1080p-sisällön lähetystä langattomasti ja aiemmasta versiosta poiketen myös suojatun videosisällön katselu on mahdollista. Uusi versio ei silti korjaa kaikkia ongelmia, sillä tietokoneen ja näytön välillä on edelleen kahden sekunnin viive.


Intelin odotetaan kertovan lisää yksityiskohtia Sandy Bridge -prosessoreista ja muista uudistuksista loppuviikosta alkavien CES-messujen myötä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Anonymous User
Anonymous User
Elokuvien ja sarjojen suoratoistosta pitäisi tehdä niin helppoa ja vaivatonta että se yksinkertaisesti poistaisi mielekkyyden ja tarpeen tehdä leffosta omia kopioita.
Lumikki
Lumikki
No jaa, ei tätä käyttöä ole minun osalta hillinnyt mikään muu asia kuin ei ole yhtään mitään halukkuutta käyttää netistä ladattua kertakäyttö elokuvia.

Ylihinnoittelu on se joka tappaa elokuva ja musiikki teollisuutta.
mniskane
mniskane
Rallen kanssa täysin samaa mieltä ja eipä tuo seuraava kommentti hinnoittelustakaan ole kovin pielessä.

On mielestäni vaikea käsittää, miten yritykset jotka investoivat miljoonia järjestelmiinsä eivät pysty luomaan parempaa käyttökokemusta. Warettamalla saa enemmän (laajempi valikoima), helpommin ja nopeammin omilla vehkeillä toimivaa kontenttia. Ei kai toi nyt sitten ole ihme, että warettamista tapahtuu. Ei luulisi myöskään olevan mahdoton yhtälö korjata. Ei noi nyt niin vaikeita asioita ole korjata jos tahtoa löytyy.
ExogenBoy
ExogenBoy
Eikö
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
No jaa, ei tätä käyttöä ole minun osalta hillinnyt mikään muu asia kuin ei ole yhtään mitään halukkuutta käyttää netistä ladattua kertakäyttö elokuvia.

Ylihinnoittelu on se joka tappaa elokuva ja musiikki teollisuutta.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mniskane:
Rallen kanssa täysin samaa mieltä ja eipä tuo seuraava kommentti hinnoittelustakaan ole kovin pielessä.

On mielestäni vaikea käsittää, miten yritykset jotka investoivat miljoonia järjestelmiinsä eivät pysty luomaan parempaa käyttökokemusta. Warettamalla saa enemmän (laajempi valikoima), helpommin ja nopeammin omilla vehkeillä toimivaa kontenttia.
Itse ainakin koen aika helpoiksi ja toimiviksi nämä nykyiset verkkovuokraamot. Eiköhän hinta ole nykyisin se todellinen kynnys, vitonen leffasta pari kertaa kuussa on työssäkäyvälle vielä ihan sama, peri kertaa viikossa jo liikaa. Luulen että tuo Spotifyn kymppi kuussa price point olisi myös leffapuolella vedenjakaja. Voddler näyttää aloittaneen hintakisan, tosin sen verran betaa koko tuote että kyllä alennusta pitää tullakin.

En myöskään pidä leffojen kohdalla "kertakäyttöisyyttä" samanlaisena ongelmana kuin musan kohdalla. En ole ikinä ymmärtänyt leffojen keräilyn päälle, parhaat elokuvatkin tulee katsottua vain muutamia kertoja.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Asuksen läppäri jumittaa BIOS menussa. 7 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5629 Vapaata keskustelua
Mario Games 9 PC:n pelit
Pelit eivät käynnisty (Uusi kasattu kone) 15 PC:n pelit
gmailiin kirjautuminen ei toimi 6 Ajuri- ja softaongelmat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 183 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 44 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
AV2HDMI yhdistäminen Commodore 64 ongelma 3 TV-out -ongelmat ja -keskustelu
Android känny miten luoda s-postiryhmä 3 Android -keskustelu
WhatsApp ja Messinger 2 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä