Kiinalaisvalmistaja suunnittelee tablettia Ubuntulla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Kiinalaisvalmistaja suunnittelee tablettia Ubuntulla
Kiinalainen Tenq aikoo julkaista Ubuntu-linuxilla varustetun tabletin ensi vuoden puolella. Kiinan tekniikkaskeneä seuraava Giz-china-sivusto on saanut käsiinsä kuvia tuoreesta P07-tabletista. Puhtaasti linuxilla toimivat tabletit ovat vielä uusi tuttavuus, sillä Applen iOS ja Googlen Android ovat hallinneet tabletjulkistuksia tähän saakka.

Giz-china-blogin saamien tietojen mukaan kyseessä on 10" kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu laite. Laitteessa on Ubuntu 10.10 -käyttöjärjestelmän pienikokoisille ruuduille suunnattu netbook-versio. Käyttöjärjestelmä tukee monikosketusta, mutta rautatason tuesta ei ole tietoa.

Ubuntua pyörittää Intelin 1,6 GHz:n taajuudella toimiva Atom-prosessori, muistia löytyy 2 GB ja massamuistina toimii 32 gigatavun SSD-asema, joka Giz-chinan mukaan mahdollistaa lähes viiveettömän käynnistyksen.

P07:n kehitystyö on vielä kesken eikä tarkempaa julkaisuajankohtaa tai hintaa ole tiedossa.

1 kommentti

johtaja59
Tämähän oli jo odotettavissa. Kysymys oli vain kuka sen tekee.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille