AfterDawn logo

A-Datalta SSD-vaihtoehtoja SATA 3 -liitännällä

Teemu Laitila Teemu Laitila

A-Data on julkaissut nopeammalla SATA 6 Gb/s -liitännällä varustetun sarjan SSD-levyjä, kertoo Bit-tech.net. Tähän mennessä nopeammalla liitännällä varustettujen SSD-asemien tarjonta on ollut melko vähäistä, Crucialin RealSSD C300 -aseman hallitessa markkinoita.

2,5" kokoluokkaan sijoittuvia asemia on tarjolla 64, 128, 256 ja 512 gigatavun kokoisina versioina. Asemissa on myös 128 MB kokoinen DDR3-välimuisti. SATA 6 Gb/s -liitäntä ja asemissa käytetty Marvellin muistiohjain mahdollistavat enintään 480 MB/s lukunopeuden ja 310 MB/s kirjoitusnopeuden, mikä on huomattavasti parempi kuin nykyisissä SATA 3 Gb/s -malleissa. Asema on taaksepäin yhteensopiva hitaammankin liitännän kanssa, mutta suorituskyky ei luonnollisesti yllä huippulukemiin.

Marvellin muistiohjain tukee TRIM-tekniikkaa, mikä vähentää SSD-asemille tyypillistä suorituskyvyn käytön myötä tapahtuvaa suorituskyvyn laskua.


Nopeamman liitännän käyttö nostaa asemien hintaa keskitasoa korkeammalle. Pienin malli on hinnoiteltu 170 euroon, 128 GB maksaa 259 euroa, 256 GB 489 euroa ja suurin puolen teratavun asema on 1099 euroa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.