Neliytimiset Sandy Bridge -prosessorit julkaistaan ensimmäisenä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Neliytimiset Sandy Bridge -prosessorit julkaistaan ensimmäisenä
Sirujätti Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini kertoi viime viikolla Barclay's Capital Technology Conference 2010 -tapahtumassa, että yhtiö aikoo julkaista seuraavan sukupolven Sandy Bridge -prosessoreista ensimmäisenä neliytimiset mallit. Yksi- ja kaksiytimiset mallit julkaistaan myöhemmin.

Otellini lupaa yksi- ja kaksiytimisten prosessorimallien toimitusten alkavan nopeasti neliytimisten mallien julkaisun jälkeen. Ilmeisesti tämä tarkoittaa, että hitaampia prosessorimalleja on kaupan helmikuussa. Otellini ei kertonut tarkkaa syytä miksi neliytimisten mallit saapuvat markkinoille ennen muita malleja, mutta tällä järjestelyllä Intel halunnee osoittaa medialle heidän uusien prosessorien maksimaalisen suorituskyvyn. Intel on pitkin syksyä ylistänyt Sandy Bridge -prosessoreiden ylivertaista suorituskykyä.

Intel on ilmeisesti myös vaatinut yhteistyökumppaneitaan esittelemään ja käyttämään suorituskykytesteissä ainoastaan neliytimisiä Core 2000 -sarjan prosessoreita tammikuussa järjestettävillä CES-messuilla.

Kommentoi uutista