AfterDawn logo

Tegra 2 myös Samsungin laitteisiin?

Teemu Laitila Teemu Laitila

Useiden eri lähteiden mukaan Samsung on tilannut siruvalmistaja Nvidialta suuren määrän Tegra 2 -prosessoreita. Useat suuret valmistajat kuten LG, Motorola ja Toshiba ovat jo ilmoittaneet tuovansa markkinoille Tegra 2 -alustaan pohjautuvia älypuhelimia ja tabletteja.

Talousasioihin keskittyvän Forbes-lehden mukaan Nvidiaa voisikin pitää tablet-koneiden odotetun suosion kasvun suurimpana voittajana.

Samsungin liittyminen Tegra 2:n käyttäjien joukkoon on kuitenkin mielenkiintoinen käänne, sillä yhtiö on tähän mennessä käyttänyt vain omia Hummingbird-prosessoreitaan hyvin myyneissä Galaxy-sarjan laitteissa. Lisäksi Samsungilla on suunnitelmissa oma Orion-nimellä tunnettu kaksiydinprosessori, jonka esiversioita yhtiö on jo esitellyt aiemmin. Orionin odotetaan päihittävän Tegra 2:n suorituskyvyssä, mutta nykytietojen mukaan se olisi saatavilla vasta ensi vuoden puolenvälin tietämillä.


Kaksiydinprosessoreiden ilmestyessä yhä useampiin laitteisiin, Samsungilla ei ole varaa pudota kelkasta Orionin valmistumista odotellessa. Forbesin haastatteleman BMO Capital Markets -yhtiön analyytikon Ambrish Srivastavan mukaan Samsungin seuraava versio Galaxy Tabista perustuisikin Nvidian Tegra 2 -alustaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT