Onko tässä oikea syy Radeon HD 6900 -sarjan viivästyksille?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Onko tässä oikea syy Radeon HD 6900 -sarjan viivästyksille?
Kiinalaiselle Chiphell-foorumille lähetetty viesti saattaa paljastaa syyn AMD:n Radeon HD 6900 -sarjan viivästyneelle julkaisulle. Lähes kaikissa tähän mennessä julkaistuissa Radeon HD 6970 ja 6950 ohjainten kuvissa voi nähdä toisen PCI Express -lisävirtaliittimen kulman olevan poistettu joko viilaamalla tai sulattamalla jälkikäteen.

Suunnitteluvirheen aiheuttaja ei ole selvillä, mutta jäähdytysjärjestelmän kehikon mittoja suunnitellessa ei ilmeisesti ole otettu huomioon kehikon sisään tulevan tuulettimen viemää tilaa.

Ei ole myöskään selvillä kuinka suurta määrää ohjaimia suunnitteluvirhe koskettaa. Ongelma poistuu viimeistään siinä vaiheessa, kun AMD:n sopimusvalmistajat tuovat markkinoille omilla jäähdytysratkaisuillaan varustettuja malleja.

Kommentoi uutista