Intelin Light Peak tulee aluksi kuparilla?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intelin Light Peak tulee aluksi kuparilla?
Intel aikoo julkaista ensimmäisen version uudesta yleisliitännäksi suunnitellusta Light Peak -tekniikasta kuparikaapeleilla optisten kuitujen sijaan. Asiasta uutisoi CNET, joka perustaa tietonsa perinteisiin nimettömiin lähteisiin. Intel on mainostanut Light Peak -tekniikkaa kaikkien tietokoneen nykyisten kaapeleiden korvaajana joka kykenee 10 gigabitin sekuntivauhtiin.

Huolimatta Light Peakin siirtymisestä valokuidun sijaan kupariin, nopeuden odotetaan pysyvän aiemmin tarkoitetulla 10 Gb/s -tasolla. Ensimmäisten Light Peak -tekniikka sisältävien tuotteiden odotetaan saapuvan markkinoille jo ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Ainakin Apple ja Sony ovat ilmoittaneet tuovansa markkinoille Light Peakiin perustuvia tuotteita.

Light Peakin tuoma lisänopeus tulee käyttöön seuraavien vuosien aikana esimerkiksi entistä nopeampien SSD-asemien liitäntästandardina. Vaikka Light Peak saattaa korvata esimerkiksi USB-kaapelit, se toimii kuitenkin edelleen vain siirtotienä käyttäen USB-standardin signalointia.

1 kommentti

Tomppa12
Mitenkäs tuo nyt sitten eroaa USB:stä, jos siinä on käytössä kupari ja USB:een signalointi? Siis lähinnä miten se sitten voi saavuttaa tuon 10Gb/s-nopeuden jos se käyttää USB:tä?

Kommentoi uutista