AfterDawn logo

Intel leikkaa Huron River -alustan alennusta Calpellan kysynnän parantamiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Puolijohdejätti Intel aikoo julkaista kuukauden sisällä uuden Huron Riveriksi ristityn alustan kannettaville tietokoneille. Ongelmia aiheuttaa kuitenkin nykyisin käytössä olevan Calpella-alustan heikko kysyntä ja niiden suuri varastomäärä.

Kannettavien tietokoneiden valmistajat odottavat uutta Huron River -alustaa niin tohkeissaan, että Calpellan tilausmäärät ovat pienentyneet rajusti. Tämä taas johtaa ongelmiin Intelillä, joka haluaisi mahdollisimman nopeasti eroon vanhoista Calpella-alustoista ja siirtyä uudempaan alustaan. Asioiden jouduttamiseksi Intel on päättänyt Digitimesin mukaan pienentää Huron Riverin laitevalmistajille tarkoitettua alennusta. Alennuksen Intel on ilmeisesti antanut valmistajille Huron Riverin käyttöönoton nopeuttamiseksi.

Alennuksen leikkuulla uskotaan olevan vaikutuksia myös kuluttajiin. Laitevalmistajien arvellaan valmistavan nyt enemmän Calpella-pohjaisia kannettavia, joka syö uusien Huron River -kannettavien osuutta mallistoissa. Huron River -kannettavien osuus pysynee alhaisena aina helmikuulle saakka.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT