Intelin Atom-prosessori 35 tabletissa ensi vuonna

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Atom-prosessori 35 tabletissa ensi vuonna
Intelin taistelu mobiilirintamalla alkaa viimein tuottaa tulosta. Yhtiö kertoi sijoittajakonferenssissa eilen, että sen Atom-prosessori tullaan näkemään ainakin 35 eri tablet-mallissa ensi vuoden aikana, kertoo Financial Times.

Atom-prosesorin sisältäviä tablet-malleja on tulossa kymmeneltä eri valmistajalta. Julkaistavat laitteet perustuvat Windows-, Android- ja Meego-käyttöjärjestelmiin.

Windows-pohjaisia tabletteja ovat julkaisemassa useat suuret valmistajat, kuten Toshiba, Dell, Lenovo, Fujitsu ja Asus. Android 3.0 "Honeycomb" -versioon perustuvia tabletteja on tulossa ainakin Asukselta ja Lenovolta. Intelin ja Nokian MeeGo-käyttöjärjestelmää tukee isoista valmistajista ainoastaan Acer. Lisäksi MeeGoa nähdään muutamien pienempien valmistajien laitteissa.

Windows-pohjaiset tehokkaammat laitteet perustuvat ensi vuoden alussa julkaistavaan Oak Trail -alustaan ja kevyemmät laitteet tulevat käyttämään vanhempaa Moorestown-mobiilialustaa.

Kommentoi uutista