EU-komissio sakotti LCD-valmistajia hintakartellista

Kirjoittaja Teemu Laitila,

EU-komissio sakotti LCD-valmistajia hintakartellista
Euroopan komissio on antanut useille LCD-näyttöpaneeleita valmistaville yrityksille yhteensä 649 miljoonan dollarin sakot hintakartellin ylläpitämisestä. Sakkoja saivat kuusi paneelivalmistajaa, joihin kuuluvat LG Displays, AU Optronics, Chimei InnoLux, Chunghwa Picture Tubes ja HannStar. Myös Samsung Electronics oli mukana laittomassa hintajärjestelyssä, mutta se vapautettiin sakoista yhtiön ilmoitettua kartellin toiminnasta ensimmäisenä.

EU-komission mukaan yhtiöt pitivät jopa viikoittaisia tapaamisia lähinnä Taiwanilaisissa hotelleissa, jossa sovittiin hyvin yksityiskohtaisesti hintojen kehityksestä ja vaihdettiin tietojen muun muassa tuotantokapasiteetista ja markkinoiden tilanteesta. Vaikka kaikki sakkoja saaneet valmistajat pitävät päämajaansa muualla kun Euroopan alueella, niiden sovittu hinnoittelu vaikutti kilpailutilanteeseen Euroopan markkinoilla.

Yhtiöt myivät televisoihin, näyttöihin ja kannettaviin tietokoneisiin tarkoitettuja LCD-paneeleita Euroopan alueella yli seitsemän miljardin euron arvosta. 649 miljoonan sakkosumma perustuu laskelmiin kartellin aikana menetetystä myynnistä. Suurimmat sakot sai maksettavakseen Chimnei InnoLux, jonka kokonaissakot nousevat 300 miljoonaan. LG Displays määrättiin maksamaan 215 miljoonaa euroa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille