Nvidia panostaa Sandy Bridge -kannettaviin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidia panostaa Sandy Bridge -kannettaviin
Näytönohjaimia kehittävä Nvidia on kertonut markkinoille ilmestyvän ensi vuoden aikana ainakin 200 Intelin Sandy Bridge -prosessorilla varustettua kannettavamallia, joista löytyy Nvidian näytönohjain.

Nvidia on onnistunut vakuuttamaan laitevalmistajat sen omien mobiilinäytönohjainten suorituskyvystä, sillä ensi vuonna julkaistavien Nvidia-pohjaisten kannettavamallien määrä kasvaa huikeasti. Ensi vuonna julkaistaan siis Sandy Bridge -prosessorilla varustettuja malleja ainakin 200, kun tänä vuonna Nvidian ohjaimella varustettuja kannettavamalleja on ilmestynyt 125 kappaletta. Yhtiön toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang arvioi tuotevalikoiman laajentumisen kasvattavan samalla yhtiön markkinaosuutta mobiilinäytönohjaimissa kaikkien aikojen ennätykseen.

Laitevalmistajat olisivat voineet jättää Nvidian ohjaimet kokonaan pois Sandy Bridge -prosessorilla varustetuista malleistaan, koska uusissa prosessoreissa on ennakkotietojen mukaan erittäin tehokas integroitu näytönohjain. Reutersin uutisen mukaan laitevalmistajat ehkä haluavat pelata varman päälle ja tarjota kuluttajille mahdollisuuden valita integroidun ja erillisen näytönohjaimen väliltä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille