Uusi artikkeli: Esittelyssä GeForce GTX 570: GF110-piiri alle 350 dollarilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uusi artikkeli: Esittelyssä GeForce GTX 570: GF110-piiri alle 350 dollarilla
Tom's Hardware sai marras-joulukuussa käsiinsä Nvidian GeForce GTX 570 -näytönohjaimen. Testasimme uuden ohjaimen suorituskyvyn, jonka lisäksi tarkastelimme ohjaimen tehonkulutusta ja jäähdytysratkaisun meluisuutta. Testimme tulokset näyttävät hyvin lupaavilta.

GTX 570 perustuu samaan GF110-ytimeen kuin sen isoveli GeForce GTX 580. Edellisessä vain on yksi SM-moduuli otettu pois käytöstä. GTX 570 on siis CUDA- ja tekstuuriyksikköjen määrällä mitattuna identtinen Nvidian entisen lippulaivan GeForce GTX 480:n kanssa. ROP-yksiköillä ja muistiominaisuuksilla mitattuna uusi ohjain on kuin parannettu painos GeForce GTX 470:stä.

Vain 349 dollarin suositushinnalla myytävä GTX 570 osoittautui erittäin kilpailukykyiseksi tuotteeksi. Se on noin sata dollaria halvempi kuin GTX 480, mutta yltää suorituskyvyssä samalle tasolle jälkimmäisen kanssa. Artikkelissa huomataan, että Nvidia on onnistunut tekemään selviä parannuksia uusien GTX 500 -sarjan ohjainten tehonkulutukseen ja jäähdytykseen.

Kommentoi uutista