Elpida lisensoi tekniikkaa Rambusilta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Elpida lisensoi tekniikkaa Rambusilta
Suuri japanilainen muistivalmistaja Elpida on ilmoittanut jatkaneensa ristiinlisensointisopimusta Rambusin kanssa, uutisoi Xbitlabs-sivusto. Lisenssit koskevat SDR, DDR2, DDR3, LPDDR2, GDDR3 ja GDDR5 tekniikoita. Myös muut yhtiöt, kuten Nvidia ovat Yhdysvaltain kauppakomission päätöksellä joutuneet lisensoimaan Rambusilta muistiohjaimiin liittyvää tekniikkaa, mutta Elpida on ainut, joka maksaa Rambusille myös uusimmissa näytönohjaimissa käytettävän GDDR5-tekniikan käytöstä.

GDDR5 on muististandardeja kehittävän JEDEC-yhtiön suunnittelema. Sitä pidetään kaikilta osin niin paljon eroavana aiemmista DDR-tekniikoista, että se käyttöön ei vaadita lisenssejä Rambusilta.

Lisensointisopimuksen arvo on huomattava ja uutisen julkaisun jälkeen Rambus korjasikin tulosennustettaan reilusti ylöspäin. Rambus uskoo kuluvan neljänneksen tuloksen yltävän 85 - 94 miljoonan dollarin tietämille. Aiemmat arviot olivat 40 - 50 miljoonan luokkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille