AfterDawn logo

Rambus haluaa rojalteja PCI Express -, SATA- ja DisplayPort-tekniikoiden käytöstä

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Rambus on jättänyt oikeusistuimille pyyntöjä kieltää useiden sen patentteja loukkaavien mikropiirien maahantuonti ja myynti, kertoo EETimes. Oikeudelle jätetyissä valituksissa yksilöidään maailman suurimpia siruvalmistajia, jotka Rambusin mukaan loukkaavat sen immateriaalioikeuksia lähes kaikilla tuotteillaan. Syytettyjen joukossa ovat Broadcom, Freescale, LSI, MediaTek, Nvidia ja STMicroelectronics.

Rambusin erittäin laajassa valituksessa mainitaan alan standardeiksi muodostuneita tekniikoita, jotka yhtiön väitteiden mukaan hyödyntävät sen omistamien patenttien alaista tekniikkaa. Patentoituja ominaisuuksia löytyy esimerkiksi PCI Express -väylän toiminnasta, Serial ATA -tekniikasta, Serial Attached SCSI -teknikasta ja DisplayPort-näyttöliitännästä.

Jos Rambusin valitus menisi läpi, se estäisi erittäin monien tietokoneen komponenttien maahantuonnin Yhdysvalloissa. Ironista kyllä kyseessä olevat patentit päätyivät Rambusin omistukseen Velio Communications -yhtiön ostamisen myötä. Velio Communications yhtiön perusti aikanaan nykyisin Nvidian tekniikkaosaston johtotehtävissä oleva William Dally.

Toinen sarja valituksia koskee yhtiön muita patentteja, joita selvityksen mukaan loukataan DDR, DDR, DDR3, Mobile DDR ja GDDR3 -muististandardeissa.


Oikeustaistelut ovat Rambusille tuttua puuhaa, sillä se oli mukana useissa oikeusjutuissa viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtiön väitettyä SDRAM-tekniikkaa omakseen.

3 KOMMENTTIA

fanwars1/3

Naurettavaa, täähän on kuin iilimato pukumiehen jalassa.

dRD2/3

RAMBUS vois oikeasti keskittyä ihan siihen ydinosaamiseensa ja vähentää niiden liikaa aikaa omaavien lakimiestensä määrää. Jäis tuotekehityksellekin enemmän aikaa ja rahaa.

charmakr3/3

Originally posted by dRD:

RAMBUS vois oikeasti keskittyä ihan siihen ydinosaamiseensa ja vähentää niiden liikaa aikaa omaavien lakimiestensä määrää. Jäis tuotekehityksellekin enemmän aikaa ja rahaa.

Näinhän sitä voisi ajatella, mutta kyllä ne lakimiesten palkat saadaan helposti maksettua jos yksikin valitus menee läpi. Eli yritys otta pienen riskin suurten voittojen toivossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT