AMD antoi tarkemman selityksen huijaussyytöksille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD antoi tarkemman selityksen huijaussyytöksille
Nvidia syytti taannoin kilpailijaansa AMD:ta ajureiden rukkaamisesta niin, että AMD:n näytönohjaimet saavat paremman suorituskyvyn samoilla asetuksilla kuvanlaadun kustannuksella. AMD vastasi syytöksiin leväperäisesti vähän myöhemmin, mutta nyt AMD:lta saatiin kunnollisempi vastaus.

Verkkosivusto Hexuksen haastattelemat AMD:n ohjelmistojohtaja Andy Pomianowski ja tekninen johtaja Dave Nalasco kertoivat syytösten olevan väärinkäsitystä. Heidän mukaan AMD valmisteli ajuripäivityksen julkaisua uusien Radeon HD 6800 -ohjainten kanssa. Uusissa ajureissa otettiin paremmin kuvanlaatuhuomioon ja muutoksia Catalyst AI:hin tehtiin.

Catalyst AI:hin lisättii liukusäätimiin uusia portaita, samalla puheenaiheena ollut tekstuurisäädin sai valinnat "Quality", "High Quality" ja "Performance". AMD:n mukaan High Quality -valinta poistaa käytöstä kaikki optimoinnit ja ohjelmat ajetaan kuten ne oli tarkoitettukin suoritettavaksi. Quality-valinnassa käytetään sen sijaan joitain optimointeja, jotka parantavat suorituskykyä. Samalla Quality valittiin vakioasetukseksi.

AMD haluaa korostaa, että sen aikomuksena ei ollut huijata. Yhtiö myös toteaa, että Quality-valinnan käyttö ei muuta kuvanlaatua niin paljoa, että tavallinen käyttäjä sen havaitsisi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille