STMicroelectronicsilta edullinen virtalähdepiiri Blu-ray-asemille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

STMicroelectronicsilta edullinen virtalähdepiiri Blu-ray-asemille
Mikropiirejä valmistava STMicroelectronics on julkaissut uuden virtalähdepiirin, jonka ansiosta Blu-ray-asemien rakennetta pystytään yksinkertaistamaan ja samalla asemien tuotantokustannukset saadaan laskettua. Hintojen odotetaan näkyvän myös kuluttajahinnoissa.

STMicroelectronicsin kehittämä STODD01-piiri pystyy tuottamaan kaikki Blu-ray-aseman vaatimat kolme jännitelinjaa, mukaan lukien sinisen laserin vaatiman korkean käyttöjännitteen. Aiemmin asemissa on jouduttu käyttämään useaa erillistä virtalähdepiiriä, mikä on nostanut asemien tuotantokustannuksia. Samalla asemien kokoa saadaan pienennettyä.

STODD01:ssa on myös ominaisuus, jonka ansiosta Blu-ray-asemien lepotilan virrankulutusta saadaan pienennettyä selvästi. Piirit ovat jo massatuotannossa, mutta niitä hyödyntävien ensimmäisten asemien julkaisusta ei vielä tiedetä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille