Samsung kehitti korvaajan IPS-paneelille

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung kehitti korvaajan IPS-paneelille
Elektroniikkajätti Samsungin mobiilinäyttötekniikkaan keskittyvä tytäryhtiö Samsung Mobile Display on esitellyt uuden LCD-TFT-näyttötekniikan, jota se ajaa nykyisten IPS-paneeleiden korvaajaksi mobiililaitteissa. Super PLS LCD -paneelit päihittävät ominaisuuksissa IPS-tekniikan, jota pidetään tällä hetkellä markkinoiden parhaana LCD-näyttöjen saralla.

SMD:n väitteiden mukaan Super PLS-näytöillä (Plane to Line switching) saavutetaan muun muassa huomattavasti paljon laajemmat katselukulmat kuin IPS-näytöillä (In Plane Switching). Etuja saavutetaan myös kirkkaudessa, jonka pitäisi olla 10% nykyistä parempi. Parannuksista huolimatta uusi tekniikka on myös 15% halvempaa valmistaa.

Tällä hetkellä Super PLS -näyttöjä voidaan valmistaa WXGA-tarkkuudella eli 1280x800 kuvapisteellä. Niitä voidaan hyödyntää sekä älypuhelimissa että tablet-laitteissa. SMD aikoo aloittaa Super PLS -näyttöjen massatuotannon ensi vuoden alussa. Yhtiö omistaa noin 30 näyttöjen valmistukseen liittyvää patenttia eli se on todennäköisesti ainakin aluksi ainut uutta tekniikkaa käyttävä valmistaja.

Kommentoi uutista