Seagatea ei vallata, varaa kaksi miljardia omien osakkaiden ostoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Seagatea ei vallata, varaa kaksi miljardia omien osakkaiden ostoon
Maailman toisiksi suurin kovalevyvalmistaja Seagate on nyt lopettanut keskustelut sijoitusyhtiöiden kanssa. Keskusteluissa ei päästy puusta pitkälle, joten sijoitusyhtiöt eivät onnistuneet valtaamaan yhtiötä.

Seagaten mukaan talouslama ja valoisalta näyttävä tulevaisuus ei anna aihetta myydä yhtiötä sijoitusyhtiöille. Neuvottelut kariutuivat kun Seagaten kanssa neuvotellut TPG Capital ei onnistunut löytämään kumppaneita yhtiön ostamiseen, joten kauppasumma jäi väkisin Seagaten odotuksista. Seagate sen sijaan ilmoitti varaavansa kaksi miljardia dollaria yhtiön omien osakkaiden ostamiseen.

Tämä oli toinen epäonnistunut neuvottelu Seagaten ostamiseen liittyen tänä vuonna. Seagate on jo niin suuri yhtiö, että sen ostaminen on erittäin hankalaa. Seagate oli pitkään maailman suurin kovalevyjen tuottaja, kunnes tämän vuoden puolivälissä Western Digital meni sen ohitse.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille