Microsoft parantaa kosketusnäyttöjen fyysistä tuntumaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Microsoft parantaa kosketusnäyttöjen fyysistä tuntumaa
Kosketusnäytöillä kirjoittaminen saattaa tuntua epäluontevalta, koska näytöt eivät tarjoa samanlaista tuntumaa kuin fyysiset näppäimistöt. Microsoft on nyt hakenut patenttia tekniikalle, jonka avulla kosketusnäyttöihin saadaan lisätty fyysistä tuntumaa.

Microsoftin tekniikka perustuu yhden pikselin kokoisiin ja ultraviolettivaloon reagoiviin muotomuistillisiin muovisoluihin. Microsoftin patentissa kosketusnäyttöjen pinnalle levitetään yhden solun paksuinen solukerros. Solut muuttuvat koviksi kun yksi ultraviolettivalon aallonpituus heijastuu niihin ja vastaavasti pehmeiksi kun toinen aallonpituus osuu niihin. Eri kovuusasteita saadaan aikaan aallonpituuksia moduloimalla.

Keksijä Erez Kikin-Gilin mukaan tekniikkaa on tarkoitus hyödyntää suurissa kosketusnäyttöpaneeleissa, kuten esimerkiksi Microsoftin Surface-alustassa. Mikään ei kuitenkaan estäisi tekniikan hyödyntämistä puhelimissa tai tableteissa.

Microsoft ei ole ensimmäinen vastaavanlaista tekniikkaa kehittänyt taho. Nokia, suomalainen Senseg ja Carnegie Mellon Universityn tutkijat ovat kehittäneet samanlaista tekniikkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille