ARM kehittää 64-bittistä prosessoriarkkitehtuuria

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

ARM kehittää 64-bittistä prosessoriarkkitehtuuria
Mikroarkkitehtuurisuunnittelija ARM Holdings kehittää IDG News Servicen mukaan 64-bittistä ARM-prosessoriarkkitehtuuria. Arkkitehtuurin virallinen julkaisu pitäisi tapahtua muutamien viikkojen sisällä. Arkkitehtuuriin perustuvia testikappaleita on jo valmistettu.

Tähän asti ARMin valikoimista on löytynyt 32-bittinen arkkitehtuuri, minkä vuoksi sen on ollut hankala kilpailla Intelin ja AMD:n palvelinprosessoreita vastaan. ARM ei kuitenkaan pysty pelkällä 64-bittisyydellä nousemaan Intelin ja AMD:n rinnalle. Siinä missä Intel ja AMD käyttävät prosessoreissaan x86-arkkitehtuuria, niin ARM Holdings käyttää omaa ARM-arkkitehtuuria. Tästä syystä Intelin ja AMD:n prosessoreilla toimivat ohjelmat tulisi kokonaan kirjoittaa uudelleen ARM-arkkitehtuurille sopivaan muotoon. ARM:n etuna kuitenkin on vähävirtaisuus.

ARM Holdings ei itse valmista siruja, vaan ainoastaan suunnittelee arkkitehtuureja. Muut yhtiöt, kuten Marvell, valmistavat itse arkkitehtuuriin perustuvat tuotteet.

Kommentoi uutista