Dell: tietokoneet halpenevat loppuvuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Dell: tietokoneet halpenevat loppuvuonna
Tietokonevalmistaja Dellin talousjohtaja Brian Gladden kertoi yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä, että tietokoneiden markkinahinnat putoavat seuraavien kuukausien aikana.

Tietokoneiden komponenttien hinnat ovat olleet laskussa jo muutaman kuukauden ajan. Lopputuotteiden hinnoissa se ei ole kuitenkaan näkynyt. Dell arvioi kilpailun tietokonevalmistajien kesken kiristyvän seuraavien kuukausien aikana, mikä pakottaa keventämään katteiden suuruutta. Laskussa ovat olleet etenkin muistien ja LCD-paneeleiden hinnat.

Suurimmat hinnanpudotukset ajoittuvat Dellin mukaan tämän vuoden lopulle, mutta pudotus jatkuu vielä ensi vuoden alussa. Joululahjaksi ostettavat koneet voisi siis saada halvemmalla lähempänä joulua, ellei kauppiaat sitten kasvata omaa katettaan.

Kommentoi uutista