AMD valitsi Globalfoundriesin 28 nanometrin prosessin prosessoreilleen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD valitsi Globalfoundriesin 28 nanometrin prosessin prosessoreilleen
Uusiempien tietojen mukaan AMD tulee käyttämään tulevissa Krishna- ja Wichita-APUissa Globalfoundriesin 28 nanometrin valmistustekniikkaa.

AMD kertoi viime viikolla aikovansa julkaista vuonna 2012 28 nanometrin prosessilla valmistetut, alempaan teholuokkaan tarkoitetut Krishna- ja Wichita-piirit. Tuolloin oli melko epäselvää minkä yhtiön valmistustekniikkaa AMD tulisi tuotteissaan käyttämään. AMD ei suostunut kommentoimaan asiaa sitä heiltä kysyttäessä.

Tähän asti AMD on käyttänyt TSMC:n 45 nanometrin prosessia. Fudzillan mukaan AMD:n Chekib Akrout kertoi sijoittajapäivillä yhtiön tulevissa 28 nanometrin tuotteissa käytettävän korkean k-arvon "gate first" -prosessia, jollaiseen Globalfoundries on erikoistunut. TSMC käyttää gate last -tekniikkaa 28 nanometrin prosessissa.

AMD käyttää 40 nanometrin tekniikalla valmistetuissa prosessoreissa TSMC:n valmistuslinjoja, sillä Globalfoundriesilla ei ole omaa tekniikkaa sille.

Kommentoi uutista