PCI-Express 3.0 standardi valmistui

Kirjoittaja Teemu Laitila,

PCI-Express 3.0 standardi valmistui
PCI-Express-standardin kehityksestä vastaava PCI-SIG on saanut standardin uusimman version valmiiksi. Kuten aiemmatkin versiot, PCI-Express 3.0 on taakseppäin yhteensopiva aiempien laitteiden kanssa. Suurimpana muutoksena edelliseen versioon on kaistanleveyden kaksinkertaistuminen.

Uuden standardin mukainen PCIe-väylä kykenee siirtämään 1 GB/s kaistaa kohti molempiin suuntiin, eli käytännössä x16-korttipaikan kaistanleveys on yhteensä 32 GB/s. Kasvaneen nopeuden lisäksi käyttöön otetaan myös tehokkaampi datan koodaus, joka vähentää protokollan ylimääräistä ohjausdataa merkittävästi.

Ensimmäisten PCI-Express 3.0 -yhteensopivien laitteiden odetetaan saapuvn markkinoille joskus ensi vuoden aikana. Suuremmalle kaistanleveydelle ei ole vielä erityisen kiireellistä tarvetta, sillä nykyiset näytönohjaimet pärjäävät hyvin PCIe 2.0 -standardin mukaisilla nopeuksilla.

Ensimmäisiä käyttökohteita uudelle standardille ovatkin esimerkiksi PCIe-väylään kiinnitettävät huippunopeat verkkokortit serverilaitteissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille