AfterDawn logo

Dell julkisti tablet-läppärinsä

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Dell on virallisesti esitellyt läppäristä tabletiksi taipuvan Dell Inspiron Duo -kannettavan. 10 tuuman kokoista laitetta voi pian tilata ennakkoon ja ensimmäisten koneiden pitäisi saapua tilaajille joulukuun alussa. Inspiron Duo on hinnoiteltu 549 dollariin, mikä on vain 50 dollaria enemmän kuin halvin iPad-malli.

Inspiron Duosta on julkaistu jo aiemmin pintapuolisia tietoja ja videoita. Inspiron Duo perustuu Intelin 1,5 GHz:n taajuudella toimivaan kaksiytimiseen Atom 550N -prosessoriin, joka pyörittää Windows 7 Home Premium -käyttöjärjestelmää. Muistia on vain 2 gigatavua ja tallennustilaa 250 gigatavua perinteisen kiintolevyn muodossa. SSD-levy olisi yleisen nopeuden kannalta tervetullut päivitys, mutta vielä ei ole tiedossa voiko laitetta tilata nopeammalla tallennusratkaisulla. Dell on varustanut Inspiron Duon Broadcomin näytönohjaimella, joka paikkaa Atom-prosessoreiden vajeita ja jaksaa pyörittää 1080p-tason videota.

Tabletin ja läppärin välimuoto painaa lähes 1,5kg, mikä on luonnollisesti paljon pelkkään kosketusnäyttöön perustuvia tabletteja enemmän. Koneen ollessa tablet-asennossa, käyttöön tulee automaattisesti Dellin oma kosketusnäytölle optimoitu käyttöliittymä ja perinteinen Windowsin työpöytä aukeaa ottamalla näppäimistö esiin.


Vaikka Inspiron Duo perustuu mielenkiintoiseen konseptiin, laitteesta löytyy myös moitittavaa. Inspiron Duossa on kolmikennoinen akku, joka tietojen mukaan kestää käyttöä vain kolmisen tuntia, mikä on heikko suoritus sekä tabletille että läppärille. Atom-suorittimen heikko teho saattaa myös muodostua ongelmaksi joillekkin käyttäjille. Tom's Hardware aikoo julkaista laitteesta laajemman raportin, kunhan laite saadaan testattavaksi.

3 KOMMENTTIA

Ralle_ (vahvistamaton)1/3

Hyi, Windowsilla pilattu muuten lupaava tablet/minikannettava :( Tällaiseen koneeseen kosketusnäytölle kustomoitu Linux on omiaan nopeuden ja tietoturvan kannalta. Tabletissa kun ei viitsi virustorjuntaa käyttää. Ei näillä ole tarkoitus sisältöä tuottaa, vaan laitteita käytetään yleensä surffailuun, kevyeen pelailuun ja videoiden katsomiseen.

baltam2/3

Hauskaa, että Atomilla varustettu pikkuläppäri/tabletti kyseessä ja sanotaan:"Muistia on vain 2 gigatavua..." Eiköhän sillä kuitenkin ihan kohtuullisesti pärjää surffaillessa ja kevyttä tekstinkäsittelyä tehdessä :-)

Grina3/3

Originally posted by baltam:

Hauskaa, että Atomilla varustettu pikkuläppäri/tabletti kyseessä ja sanotaan:"Muistia on vain 2 gigatavua..." Eiköhän sillä kuitenkin ihan kohtuullisesti pärjää surffaillessa ja kevyttä tekstinkäsittelyä tehdessä :-)

Jep, harvassa miniläppärissä tuota 2Gt on. 512Mt:kin on yleisempi. Enkä ole koskaan kaivannut pöytäkoneessakaan yli 2Gt. :) Tässä tosin ei ole Windowsia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT