Intel tekee tuotevalikoimaansa tilaa Sandy Bridgelle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel tekee tuotevalikoimaansa tilaa Sandy Bridgelle
Intel on ilmoittanut kumppaneilleen useiden 45 nm:n valmistutekniikalla tuotettujen prosessorimallien valmistuksen loppumisesta, kertoo Taiwanilainen DigiTimes. Tarkoituksena on ensi vuoden aikana lopettaa yhteensä 21 vanhan mallin valmistus ja tehdä tuotevalikoimaan tilaa vuoden alussa saapuville Sandy Bridge -prosessoreille.

Yhtiö ilmoitti jo aiemmin Core i7-975X -mallin valmistuksen lopettamisesta ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Uudemmista malleista tuotanto loppuu myös Core i5-750 -prosessorin osata. Valmistus loppuu ensi vuoden aikana useilta Core 2 Quad -sarjan proessoreilta kuin myös neljän eri kaksiytimisen Core 2 Duo -mallin osalta. Budjettiluokan prosessoreista karsitaan Pentium- ja Celeron-prosessoreiden valmistusta.

Intel aikoo julkaista lähes kymmenen Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvaa mallia.

Kommentoi uutista