Nvidia julkaisi Quadro 4000 -ohjaimen Maceille

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Nvidia julkaisi Quadro 4000 -ohjaimen Maceille
Nvidia on tuonut myyntiin Mac-tietokoneiden kanssa yhteensopivan Quadro 4000 -näytönohjaimen. Nvidian Quadro-sarja on tarkoitettu graafisen alan ja tieteellisen laskennan ammattilaisille. Ohjaimen voi asentaa Mac Pro -tietokoneisiin ja se vie tilaa yhden korttipaikan verran.

Ominaisuuksiltaan Mac-versio vastaa jo aiemmin julkaistua PC-versiota. Se sisältää 256 CUDA-ydintä ja 2 GB GDDR5-muistia joka käyttää 256-bittistä muistiväylää. Myös hinta on samainen 1199 dollaria. Korttiin on saatavilla 3D-videota tukeva ulostulo erillisen adapterin avulla, eli se tukee 3D-mallinnusohjelmia kuten Mayaa.

Quadro 4000 on ensimmäinen Mac-tietokoneille tarkoitettu Fermi-arkkitehtuuriin perustuva Quadro-kortti. Macit ovat perinteisesti graafisen alan ammattilaisten suosiossa ja CUDA-tekniikkaa tukeva kortti hyvällä laskentateholla lienee mieleen ainakin videon parissa työskenteleville. Adoben CS5-paketti tuo mukanaan tuen CUDA-kiihdytykselle Premiere Pro:n ja osittain After Effectsin uusimmissa versioissa.Edit:tarkennettu tekstiä.

2 kommenttia

maukku92
Quote:
Quadro 4000 on ensimmäinen Mac-tietokoneille tarkoitettu Quadro-kortti.

Eipä pidä paikkaansa. Apple on tarjonnut jo viimeisestä Powermac G5-koneesta lähtien Quadro FX-4500 ja Quadro FX-5600 näyttiksiä vaihtoehtona konetta tilattaessa.
squi
Originally posted by maukku92:
Quote:
Quadro 4000 on ensimmäinen Mac-tietokoneille tarkoitettu Quadro-kortti.

Eipä pidä paikkaansa. Apple on tarjonnut jo viimeisestä Powermac G5-koneesta lähtien Quadro FX-4500 ja Quadro FX-5600 näyttiksiä vaihtoehtona konetta tilattaessa.
Näin kyllä on. Korjasin tekstiä, Quadro 4000 on tietysti ensimmäinen Fermiin perustuva Maceille tehty kortti.

Kommentoi uutista