AMD:n 28 nanometrin Fusion-prosessorit Applen laitteisiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n 28 nanometrin Fusion-prosessorit Applen laitteisiin
Viimeviikolla AMD:n osavuosikatsauspäivillä vilahti dia, jossa todettiin Applen olevan eräs AMD:n Fusion-hankkeen tukija. Lipsautuksen jälkeen AMD kiirehti kieltämään kaikki huhut yhtiöiden yhteistyöstä.

Nyt yhtiöiden lähellä toimivat lähteet ovat antaneet varmistuksen sille, että AMD:n 28 ja 32 nanometrin Fusion-luokan prosessorit pääsevät Applen kannettaviin tietokoneisiin. Apple on muutamien vuosien ajan käyttänyt tuotteissaan pelkästään Intelin prosessoreita.

Yhteistyö on lähteiden mukaan tarkoitus julkistaa virallisesti ensi vuoden aikana. Applea kiinnostaa erityisesti 28 nanometrin Krishna-APUt, mutta tehokkaammat 32 nanometrin Trinity-APUt kiinnostavat myös yhtiötä. AMD:n viime viikolla julkaisemien tietojen mukaan molempien luokkien APUt julkaistaan vuonna 2012.

Kommentoi uutista