Intel: Sandy Bridget julkaistaan 5. tammikuuta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel: Sandy Bridget julkaistaan 5. tammikuuta
Verkkosivusto Cnetin mukaan Intel on vahvistanut, että yhtiö aikoo julkaista paljon odotetut Sandy Bridge -prosessorit 5. tammikuuta 2011. Julkaisutilaisuus pidetään Las Vegasissa järjestettävien CES-messujen ohessa.

Ennakkoon saatujen tietojen perusteella uudet prosessorit ovat Intelin nykyisen sukupolven prosessoreja selvästi nopeampia. Intelin ylikellotusten perusteella Sandy Bridge -prosessorit kellottuvat erinomaisesti.

Mielenkiintoisena ominaisuutena uusissa Sandy Bridge -sukupolven Core-prosessoreissa on niiden integroitu näytönohjain. Aiemmin Intel on integroinut näytönohjaimen prosessorille, mutta ohjain on ollut toisella sirulla erillään prosessoriytimistä. Sandy Bridge -prosessoreissa näytönohjain on samalla sirulla prosessoriytimien kanssa. Prosessoreilta odotetaan paljon varsinkin graafisen suorituskyvyn suhteen ja Intel on korostanut niiden vähävirtaisuutta. Prosessorit valmistetaan 32 nanometrin prosessilla.

Sandy Bridge -prosessorit eivät ole yhteensopivia minkään nykyisen emolevyn kanssa, vaan ne sujahtavat LGA 1155 -kantaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille