AfterDawn logo

SSD-hinnat jatkavat laskua, 64 GB alle sadalla dollarilla

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Yhdysvaltalainen perinteisiä kivijalkakauppoja pyörittävä Micro Center -ketju on tuonut myyntiin omalla nimellään brändätyn SSD-levyn. Micro Center on ilmeisesti ensimmäinen jälleenmyyjä, joka ottaa nimettömän valmistajan SSD-levyn valikoimiinsa. Huolimatta perinteisesti halpismerkkeihin liitetystä kauppiaan oman nimen käytöstä, Micro Centerin asemat ovat korkealaatuista tekniikkaa.

64 gigatavun kapasiteetilla varustettu asema perustuu markkinoiden parhaana pidettyyn SandForcen SF-1200-ohjaimeen, mikä tuo mukanaan tuen esimerkiksi kirjoituskertoja optimoivalle DuraWrite-tekniikalle. Muistin valmistajaa ei kerrota, mutta kyseessä on MLC NAND -flashmuisti. Aseman kirjoitusnopeudeksi luvataan 270 MB/s ja lukunopeudeksi enintään 280 MB/s.

Vaikka Micro Centerin myymälöitä ei Suomesta löydy ja aseman hankkiminen voi muodostua vaikeaksi, bulkkivalmisteisten SSD-levyjen saapuminen markkinoille tietää kuitenkin hyvää kuluttajan kannalta. Micro Centerin 64 gigatavun asema maksaa 99,99 dollaria, eli hinta gigatavua kohti asettuu ennätyksellisen alhaiseen 1,56 dollariin.

5 KOMMENTTIA

MoZar1/5

Pikku hiljaa.. :P Kohta voisi alkaa harkita käyttis levyn hankkimista.

LoBer2/5

Tommonen ebaysta saa varmasti alle 100 euroon vaikka kustit ois jenkkilöistä 20-30 euroo.. Sit pyytää paketin kanteen Christmas Gift ja ei tuu tulleja :)))

Alarotu3/5

Muuten hyvä, mutta opettele kieli. "kapasiteetilla varustettu" Voi luoja mitä roskaa. Miten olisi esimerkiksi ilmaisu "64 gigatavuinen"? Vanhan toimittajan neuvo: Tiivistä, tiivistä, tiivistä!
Ja unohda tuo myymäläadessiivi!

Lla,llä,lla,lla.....

A

Ootus (vahvistamaton)4/5

Eipä ole pitkään aikaan toiminut tuo gift-jippo, eli tulliin jää vaikka olisi mitä tekstiä paketin kyljessä. Kunhan hinta siis ylittää 45 € ja paketti lähetetään EU:n veroalueen tai tullialueen ulkopuolelta.

Thor19935/5

Vaikuttaa siltä, että ensvuoden aikana saattaa SSD löytyä Fractalin sisuksista. :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT