Elpidalta 32 GB:n muistimoduuleita ensi vuoden alussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Elpidalta 32 GB:n muistimoduuleita ensi vuoden alussa
Muistivalmistaja Elpida on aloittanut 32 gigatavun muistimoduuleiden testikappaleiden tuotannon ja jakelun. Kyseessä on maailman suurimmat DRAM-muistimoduulit.

32 gigatavun muistit ovat kuitekin LRDIMM-tyyppiä (Load Reduced DIMM), joten ne ovat tarkoitettu palvelinkäyttöön. LRDIMM-muistien etuna on se, että sen ansiosta voidaan vähentää I/O-väylän kaistantarvetta puskuroinnilla. Samalla muistien nopeutta ja kapasiteettia saadaan kasvatettua.

Muistimoduuleissa on käytetty yhteensä 72:ta neljän gigabitin DDR3-muistisirua. Muistisirut ovat Elpida itse valmistamia ja valmistettu 40 nanometrin prosessilla. Muistien nopeudeksi ilmoitetaan 1600 MHz ja käyttöjännitteeksi 1,50 V (tai 1,35 V).

Lopputuotteiden valmistus ja saatavuus on ajankohtaisempaa vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä. Viime kesänä Samsung ilmoitti myös kehittävänsä kapasiteetiltaan yhtä suuria moduuleita.

Kommentoi uutista