RIM kosiskelee yrityskäyttäjiä Blackberry-tabletilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

RIM kosiskelee yrityskäyttäjiä Blackberry-tabletilla
Yrityskäytössä suosittuja Blackberry-puhelimia valmistava RIM (Research in Motion) on paljastanut lisää tietoja yrityskäyttöön suunnatusta Playbook-tabletistaan. Tähän mennessä julkaistut, lähinnä lähinnä Androidia käyttävät tablet-mallit ovat selvästi enemmän viihdekäyttöön suunnattuja ja niistä puuttuu monia bisneskäyttäjien arvostamia tietoturva- ja toimisto-ominaisuuksia. RIM aikoo iskeä tähän markkinarakoon hyödyntäen hyvää imagoaan bisneskäyttäjien keskuudessa.

Blackberry PlayBook käyttää gigahertsin taajuudella pyörivää kaksiytimistä ARM Cortex-A9 -prosessoria ja Samsungin Galaxy Tabin lailla sen näyttö on 7" kokoinen (1024x600). RIMin aiempi päivitys BlackBerry-älypuhelimissa käytetylle käyttöjärjestelmälle oli kohtalaisen suuri floppi ja PlayBookiin on kehitetty kokonaan uusi BlackBerry Tablet OS -niminen järjestelmä. PlayBook sisältää tietysti tuen BlackBerry Enterprise Server -järjestelmille, mikä onkin sen suurin myyntivaltti yrityskäyttäjien keskuudessa.

Laitteesta löytyy kaksi 720p-tason videota kuvaavaa kameraa, joista toinen on sijoitettu laitteen etupuolelle videopuhelukäyttöä varten. RIM mainostaan PlayBookin tukevan täydellisesti uusinta Flash 10.1 -versiota, minkä pitäisi parantaa netinselailukokemusta. Liitäntöjen puolesta PlayBookissa on HDMI-liitin televisoon tai videotykkiin kiinnitämistä varten ja USB-liitäntä. PlayBook ei sisällä ollenkaan 3G-tukea ja internetin käyttö on kokonaan wlanin varassa.

Yrityskäyttäjille tuttujen ominaisuuksien lisäksi PlayBookin kilpailuvalttina Applen iPadia vastaan on sen alle 500 dollariin sijoittuva hinta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille