RIM kosiskelee yrityskäyttäjiä Blackberry-tabletilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

RIM kosiskelee yrityskäyttäjiä Blackberry-tabletilla
Yrityskäytössä suosittuja Blackberry-puhelimia valmistava RIM (Research in Motion) on paljastanut lisää tietoja yrityskäyttöön suunnatusta Playbook-tabletistaan. Tähän mennessä julkaistut, lähinnä lähinnä Androidia käyttävät tablet-mallit ovat selvästi enemmän viihdekäyttöön suunnattuja ja niistä puuttuu monia bisneskäyttäjien arvostamia tietoturva- ja toimisto-ominaisuuksia. RIM aikoo iskeä tähän markkinarakoon hyödyntäen hyvää imagoaan bisneskäyttäjien keskuudessa.

Blackberry PlayBook käyttää gigahertsin taajuudella pyörivää kaksiytimistä ARM Cortex-A9 -prosessoria ja Samsungin Galaxy Tabin lailla sen näyttö on 7" kokoinen (1024x600). RIMin aiempi päivitys BlackBerry-älypuhelimissa käytetylle käyttöjärjestelmälle oli kohtalaisen suuri floppi ja PlayBookiin on kehitetty kokonaan uusi BlackBerry Tablet OS -niminen järjestelmä. PlayBook sisältää tietysti tuen BlackBerry Enterprise Server -järjestelmille, mikä onkin sen suurin myyntivaltti yrityskäyttäjien keskuudessa.

Laitteesta löytyy kaksi 720p-tason videota kuvaavaa kameraa, joista toinen on sijoitettu laitteen etupuolelle videopuhelukäyttöä varten. RIM mainostaan PlayBookin tukevan täydellisesti uusinta Flash 10.1 -versiota, minkä pitäisi parantaa netinselailukokemusta. Liitäntöjen puolesta PlayBookissa on HDMI-liitin televisoon tai videotykkiin kiinnitämistä varten ja USB-liitäntä. PlayBook ei sisällä ollenkaan 3G-tukea ja internetin käyttö on kokonaan wlanin varassa.

Yrityskäyttäjille tuttujen ominaisuuksien lisäksi PlayBookin kilpailuvalttina Applen iPadia vastaan on sen alle 500 dollariin sijoittuva hinta.

Kommentoi uutista