Sähköinen muste sai värit

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Sähköinen muste sai värit
Näyttötekniikkaa sähköisiin lukulaitteisiin valmistava E Ink on julkistanut ensimmäisen värillisen version sähköisestä paperistaan. Värien lisääminen laajentaa ePaperin käyttötarkoituksia. E Ink -yhtiön vanhempaa harmaasävyjä toistavaa näyttötekniikkaa käytetään mm. suositussa Kindle-lukulaitteessa.

Sähköinen paperi ei sisällä ollenkaan LCD-näytöissä käytettävää taustavaloa, mikä tekee pidemmistäkin lukusessioista miellyttävämpiä ja mahdollistaa jopa kuukauden mittaisen akkukeston. E Inkin tiedotteen mukaan uusi Triton Imaging Film kykenee näyttämään 16 harmaasävyn lisäksi tuhansia eri värejä ja aiemman version tapaan teksin luettavuus säilyy kirkkaassakin auringonpaisteessa.

Ensimmäinen värilliseen ePaperiin pohjautuva tuote on Kiinalaisen Hanvonin 10" kokoinen e-lukija, joka on tulossa markkinoille maaliskuussa. Laitteen hinnsksi on kerrottu 440 dollaria, mutta Euroopan julkaisusta ei ole tietoa. E Inkin tekniikkaa tullaan kuitenkin varmasti näkemään ennen pitkää myös Suomessa saatavilla olevassa Amazonin Kindlessä.

E Ink on julkaissut myös ePaperin tekniikkaa laajasti esittelevän videon.

1 kommentti

Tnoi
No kaikkea ne keksii..

Kommentoi uutista