AfterDawn logo

Hitachi ja NEDO kehittävät mikroaaltoavusteista tallennusta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Hitachi ja NEDO ovat ilmoittaneet kehittävänsä yhteistyössä magneettisen tallennuksen tekniikkaa, jossa käytetään apuna korkeataajuuksista magneettikenttää. Tekniikkaa kutsutaan mikroaaltoavusteiseksi magneettiseksi tallennukseksi.

Teknologian toivotaan lisäävän selvästi kovalevyjen tallennuskapasiteettia. Arvelujen mukaan kapasiteetti voi kuusinkertaistua. Käytännössä tämä mahdollistaisi 18 teratavun tallennustilan perinteisissä 3,5 tuuman kovalevyissä, joissa on neljä kiekkoa.

Mikroaaltoavusteissa tallennuksessa on kyse siitä, että korekataajuuksinen magneettikenttä kohdennetaan pienelle alueelle tallennusmediassa, mikä helpottaa paljon tiedon magneettista tallentamista. NEDO ja Hitachi aikovat kehittää nyt luku- ja kirjoituspään, joka tuottaa korkeataajuuksista magneettikenttää STO-tekniikan avulla (spin torque oscillator). Kokeellisten testien mukaan tekniikka on tuottanut hyvää laatua datan kirjoittamisessa.


Ennen tätä mikroaaltoavusteisuutta on esitelty vain tietokonesimulaatioina. Hitachinja NEDOn suurimpana haasteena on pakata tekniikka niin pieneen tilaan, että sitä voidaan käyttää kovalevyissä. Toistaiseksi julkaistut tutkimukset mikroaaltoavusteisesta tallentamisesta ovat olleet lupaavia ja tekniikka saadaan kaupalliseen käyttöön lähitulevaisuudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT