Bulldozer-prosessoreiden massatuotanto alkaa huhtikuussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Bulldozer-prosessoreiden massatuotanto alkaa huhtikuussa
Verkkosivusto Xbitlabsin mukaan AMD aloittaa seuraavan sukupolven prosessoreiden massatuotannon ensi vuoden huhtikuussa. Yhteistyökumppanit saavat omat Engineering Sample -mallit jo joulukuuhun mennessä.

Xbitlabsin tietojen mukaan ensimmäisenä alkaa 8-ytimisten Zambezi-prosessoreiden tuotanto, joiden ES-mallit toimitetaan yhteistyökumppaneille jo tämän kuukauden aikana. Helmikuuhun mennessä AMD:lla pitäisi olla käsissään massatuotantokandidaatit siruista.

Kahdeksanytimisten Zambezi-prosessoreiden jälkeen AMD julkaisee kuusi- ja neliytimiset Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat mallit. Prosessorit vamistetaan 32 nanometrin SOI-tekniikalla, jolla myös Llano-prosessoritkin valmistetaan. Llanojen massatuotanto alkaa kuitenkin vasta heinäkuussa.

Uusien Bulldozer-prosessoreiden yhteydessä julkaistaan 900-piirisarja ja AM3+-kanta, jonka luvataan antavan paremman suorituskyvyn prosessoreille kuin aiemmat kannat. Yhdessä Radeon HD 6000 -näytönohjaimen kanssa kolmikko muodostaa Scorpius-alustan. Verkossa liikkuu huhuja, joiden mukaan AMD julkaisisi Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjaimia samoihin aikoihin.

Kommentoi uutista