Bulldozer-prosessoreiden massatuotanto alkaa huhtikuussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Bulldozer-prosessoreiden massatuotanto alkaa huhtikuussa
Verkkosivusto Xbitlabsin mukaan AMD aloittaa seuraavan sukupolven prosessoreiden massatuotannon ensi vuoden huhtikuussa. Yhteistyökumppanit saavat omat Engineering Sample -mallit jo joulukuuhun mennessä.

Xbitlabsin tietojen mukaan ensimmäisenä alkaa 8-ytimisten Zambezi-prosessoreiden tuotanto, joiden ES-mallit toimitetaan yhteistyökumppaneille jo tämän kuukauden aikana. Helmikuuhun mennessä AMD:lla pitäisi olla käsissään massatuotantokandidaatit siruista.

Kahdeksanytimisten Zambezi-prosessoreiden jälkeen AMD julkaisee kuusi- ja neliytimiset Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat mallit. Prosessorit vamistetaan 32 nanometrin SOI-tekniikalla, jolla myös Llano-prosessoritkin valmistetaan. Llanojen massatuotanto alkaa kuitenkin vasta heinäkuussa.

Uusien Bulldozer-prosessoreiden yhteydessä julkaistaan 900-piirisarja ja AM3+-kanta, jonka luvataan antavan paremman suorituskyvyn prosessoreille kuin aiemmat kannat. Yhdessä Radeon HD 6000 -näytönohjaimen kanssa kolmikko muodostaa Scorpius-alustan. Verkossa liikkuu huhuja, joiden mukaan AMD julkaisisi Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjaimia samoihin aikoihin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille