Samsung alkaa valmistaa 7" AMOLED-näyttöjä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung alkaa valmistaa 7" AMOLED-näyttöjä
Samsungin AMOLED-näyttöjä käytetään jo monissa huippuluokan puhelimissa, mutta esimerkiksi Samsungin omassa Galaxy Tab -tabletissa käytetään vain perinteistä LCD-näyttöä. Syynä on seitsemän tuumaisen näytön huomattavasti neljätuumaista korkeammat valmistuskustannukset.

Nyt vaikuttaisi siltä, että tulevat Galaxy Tabit tullaan valmistamaan värit kirkkaina toistavilla AMOLED-näytöillä koosta huolimatta. Toms's Hardwaren tietojen mukaan Samsung aikoo esitellä 7" kokoista 1200x600 resoluutiolla (WXVGA) toimivaa OLED-näyttöä Japanissa ensi viikolla pidettävillä messuilla.

Näytön valmistus on tarkoitus aloittaa ensi vuoden kesäkuussa, joten tablet-koon AMOLED-näyttöjä tullaan näkemään markkinoilla jo vuoden päästä. Samsung ei aio omia omia kaikkia näyttöjä itselleen, vaan niitä myydään myös kilpaileville valmistajille.

Kommentoi uutista