Video: katsaus Sandy Bridgen myötä saapuvaan UEFI-järjestelmään

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Video: katsaus Sandy Bridgen myötä saapuvaan UEFI-järjestelmään
Ruotsalainen SweClockers on saanut käsiinsä Intelin uuden Sandy Bridge -prosessorin ja siihen sopivan UEFI-käynnistysjärjestelmää tukevan Asuksen emolevyn, jota esitellään videolla. UEFI on tarkoitettu nykyisen ikivanhan BIOSin korvaajaksi. Näkyvimmät muutokset ovat aluksi käynnistyksen nopeutus ja graafinen käyttöliittymä vanhan tekstipohjaisen sijaan.

Modernin ulkoasun lisäksi UEFI mahdollistaa esimerkiksi käyttöjärjestelmän käynnistämisen yli 2 teratavun kiintolevyiltä. UEFI parantaa myös tukea esimerkiksi koneen käynnistämiselle verkosta kiintolevyn sijaan. Se tukee myös natiivisti 32- ja 64-bittistä muistiosoitusta.

Ylikellottajien kannalta mielenkiintoinen ominaisuus on mahdollisuus asentaa järjestelmään laajennuksia, mikä käytännössä mahdollistaa esimerkiksi testien ajamisen ilman työlästä käyttöjärjestelmän käynnistämistä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille