Nvidian 28 nm:n sirujen testikappaleet valmiina

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidian 28 nm:n sirujen testikappaleet valmiina
Verkkosivusto Fudzillan mukaan Nvidian 28 nanometrin grafiikkaytimistä on saatu valmistettua ensimmäiset testikappaleet. Nvidian GPU valmistetaan TSMC:n tehtailla.

Fudzillan mukaan ensimmäiset testikappaleet ovat grafiikkaytimestä, jonka koodinimi on muotoa GF1x9. Kyseinen ydin tulee Nvidian alemman hintaluokan näytönohjaimiin. Ytimien massatuontanto alkaa vuoden 2011 toisella puoliskolla.

Aiemmin tänä vuonna Nvidia kertoi tuovansa ensimmäiset Kepler-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet ensi vuoden aikana ja ne valmistetaan 28 nanometrin prosessilla. Globalfoundriesin pitäisi myös saada valmistettua ensimmäiset testikappalleet AMD:n 28 nanometrin prosessilla valmistetuista grafiikkaytimistä kuluvan neljänneksen aikana.

Kommentoi uutista