AfterDawn logo

Sandy Bridge -prosessori lipsahti jälleenmyyjän verkkosivuille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Brittiläisen MoreComputers-verkkokaupan sivuille pääsi livahtamaan tuotesivu Intelin Sandy Bridge -tuoteperheeseen kuuluvasta Core i5-2500K:sta. Aiemmin huhutuille teknisille tiedoille saatiin varmennus ja samalla saatiin selville prosessorin hinta. Verkkokauppa ei tällä hetkellä toimi lainkaan.

Intelin Sandy Bridge -prosessorit ilmestyvät kauppoihin vuoden vaihteessa. Todennäköisesti prosessoreita saa vasta vuoden 2011 alussa.

MoreComputers-verkkokauppa myi Core i5-2500K -prosessoria 170,63 punnan hintaan eli 196,11 eurolla. Prosessorissa on neljä ydintä (ei tue HT:ta) ja toimii 3,3 gigahertsin taajuudella. Turbo Boostin avulla prosessori kellottuu 3,7 gigahertsiin saakka. Grafiikkaytimen osalta luvut ovat 850 MHz ja 1100 MHz. L3-välimuistia on kuusi megatavua ja TDP-arvo 95 wattia. K-sarjan prosessorina siinä ei ole kerroinlukkoa, joten ennakkoon sen voisi kuvitella kellottuvan varsin hyvin.


Jos hinnoittelupolitiikka on samansuuntainen muidenkin Sandy Bridge -prosessoreiden kohdalla, niin ne tarjoavat varsin houkuttelevan vaihtoehdon Intelin nykyisille prosessorimalleille. Sandy Bridge -prosessorit ovat ennakkotietojen mukaan lähes 20 prosenttia nopeampia kuin Intelin aiemmat mallit ja kellottuvat erittäin hyvin. Haittapuolena kuitenkin on, että prosessorit eivät sovi nykyisiin prosessorikantoihin.

1 KOMMENTTI

jartar1/1

Kuulostaa todella hyvältä jos tuon todellakin saa n. 200€ hintaan...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT