Nvidialta kahden grafiikkapiirin ohjain vielä tänä vuonna?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidialta kahden grafiikkapiirin ohjain vielä tänä vuonna?
Nvidialta odotellaan uuteen GF110-piiriin perustuvaa GeForce GTX 580 -ohjainta ensi viikon mittaan, mutta huhut seuraavasta mallista ovat jo lähteneet liikkelle. Fudzilla kertoo kuulleensa, että Nvidia aikoo julkaista jo joulukuussa seuravaan uuden mallin, joka sisältäisi kaksi GF104-piirin tyyppistä grafiikkaydintä.

Fudzilla arvelee kortin TDP:n ylittävän hirvittävät 400 wattia, mikä käytännössä olisi lähes mahdoton käyttää ilman vesijäähdytystä. Nvidia on jo ilmeisesti aiemmin suunnitellut kahteen GF100-piiriin perustuvaa ohjainta, mutta hylännyt suunnitelman lämpöongelmien takia.

Vaikka yli 400 watin TDP-arvolla oleva kortti kuullostaa käsittämättömältä ratkaisulta, kahden piirin ohjain olisi looginen liike. AMD:n odotetaan julkaisevan piakkoin kahteen Cayman-piiriin perustuvan Radeon HD 6990 -ohjaimen, jolle Nvidialla ei näillä näkymin ole vastinetta, riippuen mihin GTX 580 sijoittuu suorituskyvyllään.

Kommentoi uutista