Nvidialta kahden grafiikkapiirin ohjain vielä tänä vuonna?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidialta kahden grafiikkapiirin ohjain vielä tänä vuonna?
Nvidialta odotellaan uuteen GF110-piiriin perustuvaa GeForce GTX 580 -ohjainta ensi viikon mittaan, mutta huhut seuraavasta mallista ovat jo lähteneet liikkelle. Fudzilla kertoo kuulleensa, että Nvidia aikoo julkaista jo joulukuussa seuravaan uuden mallin, joka sisältäisi kaksi GF104-piirin tyyppistä grafiikkaydintä.

Fudzilla arvelee kortin TDP:n ylittävän hirvittävät 400 wattia, mikä käytännössä olisi lähes mahdoton käyttää ilman vesijäähdytystä. Nvidia on jo ilmeisesti aiemmin suunnitellut kahteen GF100-piiriin perustuvaa ohjainta, mutta hylännyt suunnitelman lämpöongelmien takia.

Vaikka yli 400 watin TDP-arvolla oleva kortti kuullostaa käsittämättömältä ratkaisulta, kahden piirin ohjain olisi looginen liike. AMD:n odotetaan julkaisevan piakkoin kahteen Cayman-piiriin perustuvan Radeon HD 6990 -ohjaimen, jolle Nvidialla ei näillä näkymin ole vastinetta, riippuen mihin GTX 580 sijoittuu suorituskyvyllään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille