ChromeOS-läppäri tulossa Googlelta jo tässä kuussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ChromeOS-läppäri tulossa Googlelta jo tässä kuussa?
Google aikoo julkaista ChromeOS-käyttöjärjestelmään perustuvan smartbookin vielä tämän kuun aikana. Näin väittää Taiwanilaisia laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes-sivusto. Smartbook-luokan läppärit muistuttavat ominaisuuksiltaan älypuhelimia, mutta ulkomuodoltaan perinteisiä kannettavia. Tietojen mukaan myös muilta isoilta valmistajilta odotetaan ChromeOS:n perustuvia pikkuläppäreitä.

Tietojen mukaan Googlen smartbookin valmistaa Inventec ja se käyttää vielä tarkemmin määrittelemäntöntä ARM-prosessoria. Google aikoo pitää tulevan miniläppärinsä myynnin itsellään eikä myydä sitä perinteisten kanavien kautta, kuten se teki myös Nexus One -puhelimen tapauksessa.

Digitimesin tietojen mukaan Acer ja HP aikovat seurata Googlen esimerkkiä ja julkaista oman ChromeOS-smartbookin vielä joulukuun aikana. Isoista valmistajista Asus ei kuitenkaan ole valmis sitoutumaan uuteen alustaan ja jättää julkaisun myöhemmäksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille