ChromeOS-läppäri tulossa Googlelta jo tässä kuussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ChromeOS-läppäri tulossa Googlelta jo tässä kuussa?
Google aikoo julkaista ChromeOS-käyttöjärjestelmään perustuvan smartbookin vielä tämän kuun aikana. Näin väittää Taiwanilaisia laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes-sivusto. Smartbook-luokan läppärit muistuttavat ominaisuuksiltaan älypuhelimia, mutta ulkomuodoltaan perinteisiä kannettavia. Tietojen mukaan myös muilta isoilta valmistajilta odotetaan ChromeOS:n perustuvia pikkuläppäreitä.

Tietojen mukaan Googlen smartbookin valmistaa Inventec ja se käyttää vielä tarkemmin määrittelemäntöntä ARM-prosessoria. Google aikoo pitää tulevan miniläppärinsä myynnin itsellään eikä myydä sitä perinteisten kanavien kautta, kuten se teki myös Nexus One -puhelimen tapauksessa.

Digitimesin tietojen mukaan Acer ja HP aikovat seurata Googlen esimerkkiä ja julkaista oman ChromeOS-smartbookin vielä joulukuun aikana. Isoista valmistajista Asus ei kuitenkaan ole valmis sitoutumaan uuteen alustaan ja jättää julkaisun myöhemmäksi.

Kommentoi uutista