ChromeOS-läppäri tulossa Googlelta jo tässä kuussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ChromeOS-läppäri tulossa Googlelta jo tässä kuussa?
Google aikoo julkaista ChromeOS-käyttöjärjestelmään perustuvan smartbookin vielä tämän kuun aikana. Näin väittää Taiwanilaisia laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes-sivusto. Smartbook-luokan läppärit muistuttavat ominaisuuksiltaan älypuhelimia, mutta ulkomuodoltaan perinteisiä kannettavia. Tietojen mukaan myös muilta isoilta valmistajilta odotetaan ChromeOS:n perustuvia pikkuläppäreitä.

Tietojen mukaan Googlen smartbookin valmistaa Inventec ja se käyttää vielä tarkemmin määrittelemäntöntä ARM-prosessoria. Google aikoo pitää tulevan miniläppärinsä myynnin itsellään eikä myydä sitä perinteisten kanavien kautta, kuten se teki myös Nexus One -puhelimen tapauksessa.

Digitimesin tietojen mukaan Acer ja HP aikovat seurata Googlen esimerkkiä ja julkaista oman ChromeOS-smartbookin vielä joulukuun aikana. Isoista valmistajista Asus ei kuitenkaan ole valmis sitoutumaan uuteen alustaan ja jättää julkaisun myöhemmäksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille