Viewsonic virallisti tablet-suunnitelmansa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Viewsonic virallisti tablet-suunnitelmansa
Parhaiten näyttövalmistajana tunnettu Viewsonic on julkaisemassa kaksi tablet-konetta loppuvuodesta. Viewsonicin suunnitelmista on huhuttu jo pidempään, mutta nyt yhtiö on vahvistanut valmistelevansa seitsemän ja kymmenen tuuman kokoisia tabletteja.

Viewpad 7 on nimensä mukaisesti varustettu 7" näytöllä, jonka resoluutio jää vain 800x480 tarkkuuteen. Android 2.2 -käyttöjärjestelmää pyöritää Qualcommin Snapdragon-prosessori. Yhteydet ulkomaailmaan toimivat 3G:n tai WiFi:n (b/g) yli. Viewpad 7 sisältää 512MB sisäistä tallennustilaa, mutta onneksi tarjolla on myös micro-SD-korttipaikka, joka tukee enintään 32GB kokoisia kortteja. Viewpad 7 jaksaa pyörittää enintään 480p-tason videokuvaa, jotenn multimediakäyttöön löytynee parempiakin vaihtoehtoja.

Tabletin etupuolela löytyy videopuheluihin tarkoitettu VGA-kamera ja takapuolele on sijoitettu 3MP versio, tiedote ei mainitse salamaa. Laitteelle luvataan kymmenen tunnin toiminta-aika, mutta Viewsonic ei kerro millaista käyttöä siihen sisältyy. Mahdollisesti jo joulukuun alussa julkaistavan laitteen hinnaksi kerrotaan noin 480 dollaria.

Mielenkiintoisempi kahdesta julkaisusta on 10" kokoinen (1024x600) LED-taustavalaistu Viewpad 10, joka sisältää Intelin Atom-suorittimen ja mahdollisuuden käyttää joko Windows 7 -käyttöjärjestelmää tai vaihtoehtoisesti vanhempaa Android 1.6 -versiota. Android 1.6 on tuorein versio, joka tukee Intelin suorittimia.
Vaikka tarkkaa mallia ei kerrota, käytetty Atom-suoritin pyörii 1,6 GHz:n taajuudella. Muistia löytyy Windows 7:n käyttämiseen gigatavu ja sisäänrakennettua tallennustilaa on 16GB, jota saa tarvittaessa lisää micro-SD-kortilla. Isommasta mallista takapuolen kamera on jätetty pois ja etupuolelle on asenettu 1,3MP kamera.

Kommentoi uutista