Intelin Oak Trail -mobiilialusta lähestyy julkaisua

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Oak Trail -mobiilialusta lähestyy julkaisua
Intel on pysynyt aikataulussaan tulevan tablet-koneisiin suunnatun Oak Trail -alustan julkaisun kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters. Ensimmäisten Oak Trail -alustaan perustuvien laitteiden odotetaan saapuvan ensi vuoden alussa. Vaikka Intelin prosessori löytyy 80 prosentista myydyistä pöytä- ja kannettavista tietokoneista, vähävirtaisissa tablet-laitteissa yhtiö on jäänyt pahasti jälkeen.

Intelin mukaan uuden sukupolven Atom-prosessoria käyttävät Oak Trail SoC-järjestelmät (System-on-Chip) tarjoavat jopa 12 tunnin verran nettiselailua tai videotoistoa. Tarkempia tietoja väitteen tueksi ei annettu, vaikka esimerkiksi näytön koolla tyypillä on prosessorin lisäksi suuri vaikutus akunkestoon. Oak Trailin odotetaan kuitenkn jaksavan pyörittää täyden teräväpiirron videota.

Oak Trail -alustan virrankulutusta lepotilassa on myös ilmeisesti saatu pienennettyä verrattuna aiempiin malleihin.

"Tablet-laitteissa eniten tehoa syö näyttö. Lepotilan virrankulutuksen kannalta olemme päässeet kilpailijoidemme tasolle", kertoo alustasta Intelin markkinointipäällikkö Anil Nanduri Reutersin mukaan.

Kommentoi uutista