Intelin uusi SSD testattiin jo Kiinassa?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin uusi SSD testattiin jo Kiinassa?
Kiinalaisessa nettihuutokaupassa on jo myyty Intelin vasta ensi vuoden puolella julkaistavaa Postville Refresh -sarjan SSD-levyä, uutisoi Tom's Hardware. Aiemmin SSD-markkinoita hyvällä suorituskyvyllään dominoinut Intel on jäänyt pahasti SandForce-pohjaisten levyjen jalkoihin. Kiinassa julkaistujen testien perusteella G3-sukupolven kiintolevyjen nopeudet jäävät kuitenkin lähinnä keskinkertaiselle tasolle.

Postville Refresh on valmistettu 25 nm:n tekniikalla. Intel lupaa levylle 250MB/s lukunopeuden, joka nyt julkaistuissa testeissä mitattiin 218MB/s tasolle. Kirjoitusnopeus on spesifikaation mukaan 170MB/s ja mitattu nopeus pääsi hyvin lähelle 167,4MB/s vauhtiin.

Kiinasta löytyy markkinoilta paljonkin väärenettyjä tuotteita, joten näistäkään tuloksista ei ole täyttä varmuutta. Niiden perusteella Intelin kolmas sukupolvi ei tuo SSD-markkinoille mitään mullistavaa.

Kiinassa pienintä 160GB mallia saa 2400 Yanilla, eli 359 dollarilla. Isoimmasta 600GB mallista pyydetään 8000 Yania eli 1197 dollaria.

Kommentoi uutista