Asus aikoo tablet-markkinoille kuudella mallilla ensi vuonna

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Asus aikoo tablet-markkinoille kuudella mallilla ensi vuonna
Asus on kertonut suunnitelmistaan tablet-koneiden suhteen, kertoo Tom's Hardware. Yhtiö aikoo julkaista tabletteja neljässä eri kokoluokassa yhteensä kuuden mallin voimin seuraavan vuoden aikana, ensimmäisten ilmestyessä jouluksi. Perinteisten tietokoneiden puolelta tuttu Asuksen kilpailija Acer on kuitenkin tuomassa oman mallistonsa markkinoilla jo ensi kuussa.

Toisin kuin useimmat muut tablet-koneita julkaisseet valmistajat, Asus luottaa ainakin osissa malleistaan Intelin prosessoreihin sekä Windows-käyttöjärjestelmään. Tammikuussa on odotettavissa 12,1" kokoinen malli, jonka käyttöliittymää on tiettävästi kehitetty kosketusystävällisempään suuntaan yhdessä Microsoftin kanssa.

Maaliskuussa on odotettavissa kaksi 7" näytölllä varustettua mallia, joista toinen käyttää yhteydenpidossa pelkkää WiFiä ja toinen on varustettu 3G-modeemilla sekä puhelinominaisuuksilla. Samoihin aikoihin tulossa on myös 9" ruudullisia laitteita, joista toinen on Wintel-mallinen ja toinen Nvidian Tegra 2 -alustaan perustuva Android.

Kommentoi uutista