AfterDawn logo

OCZ RevoDrive X2 tarjoaa huippunopeutta jo toisessa sukupolvessa

Teemu Laitila Teemu Laitila

OCZ on julkaissut uuden version PCIe-paikkaan liitettävästä RevoDrive-levystään, huomioi Engagdet. RevoDrive X2 on ulkoisilta ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen, sisältäen varsinaisen PCIe-kortin lisäksi erillisen lisälevyn muistipiireille.

Jo aiempi versio toimi hyvällä 520MB/s vauhdilla, mutta X2-versiossa nopeus on noussut 740 megatavuun sekunnissa ja IO-määrä 120 000 sekuntia kohti. Nopeus saavutetaan käyttämällä neljää muistiohjainta, joka mahdollistaa RAID-kokoonpanon kaltaisen toiminnan. RevoDrive käyttää vanhemman sukupolven SandForce SF1200-muistiohjaimia.

Ainut ongelma näissä muutoin suorituskykyisissä laitteissa on TRIM-tuen puute, mikä johtuu tekniikan yhteensopimattomuudesta SSD-RAID-kokoonpanojen kanssa. TRIM-toiminto pitää huolen SSD-levyjen suorituskyvyn säilymisestä pidemmällä aikavälillä. RevoDrive X2 sisältää kuitenkin oman versionsa ylläpitotoiminnosta, jonka pitäisi vähentää suorituskyvyn laskua.


RevoDrive X2 on saatavilla pienimmillään 100GB tallennuskapasiteetilla varustettuna ja suurin malli on lähes teratavun kokoinen 960GB. Pienin asema on tällä hetkellä myynissä 461 dollarin hintaan ja isoimmasta mallista joutuu pulittamaan 3300 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT