Valmistajat yhdistyvät kehittämään uutta SSD-standardia

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Valmistajat yhdistyvät kehittämään uutta SSD-standardia
SSD on melko uusi teknologia kuluttajamarkkinoilla eikä teollisuus ole vielä kehittänyt kattavaa standardia sille. Asiaan on tulossa muutos kun vastaperustettu SSD Form Factor Working Group aikoo kehittää alalle kattavan standardin.

SSD Form Factor Working Groupiin kuuluu nimekkäitä yhtiöitä. Muiden muassa Intel, SandForce, Marvel, Micron, Dell, IBM ja Fujitsu. Ryhmittymän päämääränä on lisätä SSD-asemien helppokäyttöisyyttä sekä parantaa niiden suorituskykyä ja ominaisuuksia. Päällimmäisenä on tällä hetkellä kehittää uusi liitinstandardi, joka olisi yhteensopiva SAS/SATA 3.0:n ja PCIe 3.0:n kanssa. Tarkoituksena on saada SSD-asemat tukemaan hot-plugia eli aseman voisi lisätä järjestelmän ollessa käynnissä ilman ongelmia.

Inteliä edustavan Jim Pappaksen mukaan tarkoituksena ei ole korvata olemassa olevia standardeja, vaan parantaa niitä. Standardin ensimmäisen version toivotaan valmistuvan ensi vuoden puolivälissä.

1 kommentti

marttimokki
mielenkintoisia julkaisuja,jatkakaa tähän malliin. terv, martti.m

Kommentoi uutista