AfterDawn logo

AMD johtaa yhä erillisnäytönohjaimissa

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Vaikka markkinaseurantayhtiö JPR kertoi aiemmin tällä viikolla Intelin olevan grafiikkamarkkinoilla selvässä johtoasemassa, sen valta-asema selittyy pelkästään emolevyyn ja prosessoreihin integroiduilla piireillä. Erillisnäytönohjaimissa AMD pitää edelleen valtikkaa.

Mercury Research on listannut erillisnäytönohjaimien markkinaosuudet, ja AMD pitää jo toista neljännettä hallussaan kärkipaikkaa 50,3 prosentin osuudella Nvidian jäädessä 49,60 prosenttiin. Kolmas neljännes on ollut kuitenkin odotettua heikompi, sillä normaalisti kyseinen neljännes on vahva muun muassa back to school -myynnin takia.

AMD kertoi aiemmin osavuosikatsauksessa grafiikkaosaston heikon tuloksen osasyyksi mobiilinäytönohjainten heikon kysynnän, joka on myös havaittavissa Mercuryn katsauksesta. Myös Nvidian mobiilipuolen myynti heikkeni, mutta työpöytänäytönohjainten osuus Nvidialla on edelleen AMD:tä vahvempi, ja toisin kuin mobiilipuolella, työpöytänäytönohjainten myynti kasvoi 20,8 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.


Lähde: X-bit labs

1 KOMMENTTI

dRD1/1

Omana veikkauksena sanoisin, että mobiilipuolen erillisnäytönohjainten kokonaismäärän tiputus johtuu integroitujen piirien paranemisesta tasolle "good enough for most people".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT