Sandy Bridge saattaa kellottua yli 7 Ghz:n

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Sandy Bridge saattaa kellottua yli 7 Ghz:n
Kiinalaisella coolaler.com-foorumilla julkaistujen ruutukaappausten perusteella Intelin tuleva Sandy Bridge -prosessoriarkkitehtuuri lupaa jopa yli 7 GHz:n kellotaajuuksia. Aiemmin on epäilty, että suurin mahdollinen kerroin prosessorille olisi x57, mikä asettaisi enimmäiskellotaajuudeksi noin 6 GHz. Uusien tietojen mukaan kertoimia olisi mahdollista nostaa ainakin x65-tasolle.

Teknisten ratkaisujen takia Sandy Bridge -prosessoreiden väylän kellotaajuutta ei voi juuri nostaa, mikä jättää prosessorin kertoimen muuttamisen ainoaksi ylikellotuskeinoksi. BCLK-taajuuttaa saattaa kuitenkin olla mahdollista nostaa enintään 10%, mikä teoriassa mahdollistaisi 7,1 GHz:n enimmäiskellotaajuuden kerroinlukitsemattomilla K-sarjan prosessoreilla.

Nyt julkaistuissa ruutukaappauksissa näkyy 5000,9 MHz:n ylikellotetun Core i7-2600K -mallin tiedot. Kerroinlukitsematon i7-2600K toimii 3,4 GHz taajuudella tehdasasetuksilla. Ruutukaappauksen perusteella prosessorilla on onnistuttu ajamaan SuperPI-testi 7,48 sekunin ajassa.

Sandy Bridgen julkaisuun on vielä vielä aikaa ja kuten aina, kiinalaisfoorumeiden kautta vuotaneisiin tietoihin kannattaa suhtautua varauksella. Siitä huolimatta Sandy Bridgellä tuntuu olevan potentiaalia.

1 kommentti

Jarska92
Kivat mahdollisuudet kertoimen suhteen...

Kommentoi uutista