Sharp lopettaa tietokoneiden valmistuksen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Sharp lopettaa tietokoneiden valmistuksen
Pitkäaikainen tietokonevalmistaja Sharp on päättänyt lopettaa kokonaan PC-koneiden valmistuksen. Japanilaisen Nikkei.com-sivuston mukaan yhtiö ei näe pelkkien PC-koneiden valmistusta enää kannattavana toimintana.

Päätös ei tule yllätyksenä, sillä Sharp ei ole julkaissut uusia malleja yli vuoteen. Tietokoneiden valmistuksen sijaan yhtiö aikoo keskittyä markkinoimaan Galapagos-nimistä tablet-konettaan.

Galapagos-sarja on tarkoitettu erityisesti e-kirjoille sopivaksi yhdistäen tablet-koneeseen perinteisempien eReader-laitteiden ominaisuuksia. Sharp aikookin tulevaisuudessa laajentaa toimintaansa sisällön tarjontaan Galapagos-tabletille, joka on tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden lopulla.

Sharpin päätös lienee osa PC-teollisuuden rakennemuutosta. Tulevaisuudessa pelkällä laitteiden valmistuksella on vaikea pärjätä etenkin kannettavien tietokoneiden markkinoilla, joista tablet-kokoluokan laitteet haukkaavat ennustusten mukaan yhä suuremman siivun.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille