Myös Seagate povaa heikkoa tulevaisuutta SSD-asemille

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Myös Seagate povaa heikkoa tulevaisuutta SSD-asemille
Tallennusmedioita valmistavan Seagaten toimitusjohtaja Steven Luczo totesi osavuosikatsauksen julkistamistilaisuudessa, että SSD-asemien markkinat ovat hyvin suppeat ja koko teknologia riippuu hybridilevyjen varassa. Aiemmin Western Digital totesi SSD-asemien tulevaisuuden näyttävän heikolta.

Steven Luczo sanoi SSD-asemien käytön olevan erittäin vähäistä eikä lupaa teknologialle kovin valoista tulevaisuutta. Hän uskoi kuitenkin Seagaten tämän vuoden lopulla julkaistavan Momentus XT -hybridiaseman antavan SSD-teknologialle lisähappea, kun asemassa yhdistetään suorituskyky ja kovalevyjen suuri tallennuskapasiteetti.

Kuten Western Digitalin toimitusjohtajakin, niin Steven Luczo pehmittelee sanojaan toteamalla SSD-asemilla olevan potentiaalia yritysmarkkinoilla. SSD-asemien hinta gigatavua kohden on kuitenkin niin korkea, että asiakkaat tulevat hänen mukaansa todennäköisesti pysymään vielä pitkään kovalevyissä.

5 kommenttia

Euphemos
No jopas on mennyt epätoivoiseksi Siikakeittimellä, kun pitää selkeästi edistyksellisempää teknologiaa alkaa avoimesti mollata sen sijaan, että yrittäisi edes yritysostoksin päästä ennen pitkää kuolevilta markkinoilta vehreämmille niityille. Jos joku taho vielä 10 vuoden kuluttua suosittelee perinteisiä mekaanisia levyjä, olisin kyllä kovin yllättynyt.

"You can´t be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
-Frank Zappa

logite
Enpä puhuisi selkeästi edistyksellisestä teknologiasta, tutustuppa siihen miten kyseiset SD-levyt toimii, on tekniikka aika lapsen kengissä joka valmistaja yrittää omia virityksiä sd_levyihinsä.Lue MB 9/2010 ainoa järkevä vaihtoehto tällähetkellä kyseinen hybridilevy.
Originally posted by Euphemos:
No jopas on mennyt epätoivoiseksi Siikakeittimellä, kun pitää selkeästi edistyksellisempää teknologiaa alkaa avoimesti mollata sen sijaan, että yrittäisi edes yritysostoksin päästä ennen pitkää kuolevilta markkinoilta vehreämmille niityille. Jos joku taho vielä 10 vuoden kuluttua suosittelee perinteisiä mekaanisia levyjä, olisin kyllä kovin yllättynyt.
jartar
Originally posted by logite:

Enpä puhuisi selkeästi edistyksellisestä teknologiasta, tutustuppa siihen miten kyseiset SD-levyt toimii, on tekniikka aika lapsen kengissä joka valmistaja yrittää omia virityksiä sd_levyihinsä.Lue MB 9/2010 ainoa järkevä vaihtoehto tällähetkellä kyseinen hybridilevy.


No testit ja käytännön suorituskyky osoittaa valtavan ylivoiman vaikka tekniikka olisikin "lapsenkengissä". Se tosin on totta että SSD:ssä on vielä potentiaalia vaikka mihin joten ero perinteisiin kovalevyihin vaan kasvaa.

Seagate pelaa omaan pussiin ja paniikissa yrittää vetää tälläistä viestiä maailmalle. Ei se varmasti mukavaa ole kun tietää että firman tulevaisuus on todella synkkä.

Jos kuitenkin olet asiasta eri mieltä niin suosittelen kaivamaan jonkun OIKEAN tietolähteen. MB on tiedon tasoltaan iltalehti luokkaa. Jos jotain haluaa tietää tietotekniikasta niin kyseistä lehteä kannattaa varoa kuin ruttoa.


Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G910 keyboard + g502 mouse.

neon8
Itselläni ei ole kyllä SSD levyistä kuin hyvää sanottavaa.. Ja ihan oman kokemuksen pohjalta. Onhan se totta että hinta on kova, mutta tuossa sijoituksessa minä ainakin koin saaneeni rahoilleni myös vastinetta..

Mutta onhan se selvä että segate ja wd kilvan haukkuvat ssd levyjä sillä molemmat ovat sillä saralla pahasti jäljessä.. Hyökkäys on paras puolustus..

Ja selvähän se että SSD on uusi juttu ja vielä aivan lapsenkengisä, mutta niin kaikki uudet jutut on.. Muistelen kun ensinmäiset tupla ydin porosessorit tulivat niin sama kitinä oli silloinkin, et ovat huonoja ei toimi kunnolla, ei käytä koko tehoaan jne jne.. ja kas kummaa, kuuluuko sellaista enää ??
Euphemos
Kiitos logitelle MB:n suosittelemisesta, sain railakkaat naurut. Tosiaan se, että SSD-teknologia ei vielä ole edennyt riittävästi napatakseen valta-aseman markkinoilla, ei tarkoita sitä, etteikö se olisi edistyksellisempi kuin mekaaniset levyt. NAND Flash soveltuu erityisen hyvin datan varastointikäyttöön ja kapasiteetissahan SSD:t ovatkin jo ohittaneet perinteiset kiintolevyt. TRIM-tuen yleistyessä myös suorituskyvyn aleneminen käytön myötä pysyy helpommin aisoissa.

Silti NRAMin ja ReRAMin kaltaiset teknologiat tullevat korvaamaan muutamien vuosien kuluttua nykyiset flash-muistit, joten nykyisenkaltaisen SSD:n elinkaari saattaa jäädä melko lyhkäiseksi.

"You can´t be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
-Frank Zappa

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille